TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministerul rus de Externe a propus membrilor CSI crearea unei comisii de istorici

Ministerul rus de Externe a propus membrilor CSI crearea unei comisii de istorici

În cadrul Comunității Statelor Independente ar putea fi creată o comisie de istorici. Inițiativa de a lansa un astfel de mecanism a venit din partea Rusiei.

Despre acest lucru a anunțat publicația rusă Kommersant, menționînd că propunerea de creare a unei comisii de istorici pe platforma CSI a fost făcută de ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergjei Lavrov, în cadrul ședinței miniștrilor Afacerilor Externe ai CSI care a avut loc la Așhabad, transmite Noi.md.

Scopul acestei comisii ar trebui să devină unificarea eforturilor țărilor post-sovietice în contracararea încercărilor de denaturare a evenimentelor istorice.


După cum a explicat pentru Kommersant președintele Comitetului Executiv al CSI, Serghei Lebedev, comitetul s-a adresat anterior membrilor Consiliului pentru Cooperare Umanitară, ai Consiliului pentru Cooperare în Științele Fundamentale și ai Asociației Internaționale a Institutelor de Istorie din CSI cu rugămintea de a revedea propunerea Moscovei.

„În răspunsurile primite de comitetul executiv, în special, s-a remarcat faptul că crearea unei astfel de comisii va permite consolidarea eforturilor istoricilor de contracarare a încercărilor de denaturare a evenimentelor istorice, formarea unor abordări optime privind trecutului istoric comun, precum și va contribui la educarea calităților patriotice și civice ale generației tinere și va servi la consolidarea acordului interetnic și interconfesional”, a spus Serghei Lebedev.

Examinarea etapelor practice pentru punerea în aplicare a inițiativei ruse va avea loc la ședința Consiliului pentru cooperare umanitară de la Brest, pe 9 decembrie. Acolo va fi creat un grup de lucru din oameni de știință din statele interesate - membre ale CSI.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load