Meteorologii au spus cum va fi vremea în zilele următoare

Meteorologii au spus cum va fi vremea în zilele următoare

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anulat codul galben de frig şi a anunţat pentru următoarele zile o încălzire a vremii, izolat cu ninsori, transmite Moldpres.


Deşi încă nu se poate vorbi despre timp primăvăratic, temperaturile vor creşte cu aproximativ zece grade. Astfel, în weekend, în medie pe ţară vom avea ziua minus 2 – plus 3 grade Celsius. Noaptea, cel mai frig va fi la nord, unde mercurul termometrelor va coborî pînă la 15 grade de frig. În centru şi sud va fi cu cîteva grade mai cald.


De luni, vremea treptat se va încălzi, astfel încît în a doua jumătate a săptămînii se aşteaptă valori termice de pînă la plus 8 grade Celsius ziua şi pînă la plus 3 grade noaptea. Totodată, pe parcursul următoarelor şapte zile, meteorologii prognozează în diferite zone ale ţării precipitaţii variate, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploi.


Dintre fenomenele meteorologice primejdioase, cel mai mare pericol în luna martie îl prezintă vînturile puternice şi ninsorile abundente. Acestea se semnalează în medie o dată în 6 ani. Sînt posibile, de asemenea, depuneri intensive de polei (în medie o dată în 20 de ani) şi viscole puternice (în medie o dată în 40 de ani).


Potrivit semnelor populare, dacă luna martie va fi uscată, în aprilie va fi moină, iar de va fi în martie tunet, anul va fi roditor.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load