COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mesajul lui Igor Dodon pentru cetățeni, în Săptămîna Patimilor

Mesajul lui Igor Dodon pentru cetățeni, în Săptămîna Patimilor

Președintele Igor Dodon a venit cu un îndemn către cetățeni, în Săptămîna Patimilor și în ajunul slujbelor de Învierea Domnului, să respecte în continuare regulile impuse de autorități și să nu să se expună riscului de infectare pentru ei și cei apropiați.

”În această săptămînă să încercăm să fim mai buni, să nu uităm de tradițiile noastre strămoșești, dar în același timp vă îndemn să fim foarte precauți. Slujbele din această săptămînă vor avea loc în toate bisericile din Republica Moldova, iar îndemnul din partea autorităților este să stați acasă, să fiți alături de cei dragi și să nu-i supuneți riscului”, a declarat președintele.

Conform deciziilor Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Sfînta Liturghie pascală va avea loc doar cu participarea slujitorilor și a personalului bisericesc, care ajută la oficierea serviciilor divine. În cazul comunităților monahale, doar cu participarea obștii mănăstirești. Creștinii sînt îndemnați să înalțe rugăciuni de acasă, avînd posibilitatea să urmărească slujba la posturile TV și Radio.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load