COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medic: Astăzi nu e momentul să reglăm conturile politice

Medic: Astăzi nu e momentul să reglăm conturile politice

Astăzi ar trebui să fim în opoziție cu un singur adversar - virusul. Societatea moldovenească are nevoie de unitate, iar luptele politice ar trebui amînate pînă mai tîrziu, atunci cînd pandemia va ceda.

Un astfel de apel către clasa politică a Moldovei a fost lansat de șeful Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin.

„Astăzi nu e momentul să reglăm conturile politice! Astăzi trebuie să ne gîndim doar la un singur lucru: salvarea oamenilor! Critica dumneavoastră în adresa autorităților ar fi justificată dacă autoritățile nu ar urma un cunoscut protocol de acțiuni într-o situație de criză. Dar lumea se confruntă cu o astfel de nenorocire pentru prima oară. Nimeni, nici un guvern, nici un președinte de pe Pămînt nu știe să se comporte corect în timpul crizei provocate de COVID-19. Multe decizii trebuie luate din mers. Poate că nu toate sînt absolut eficiente. Dar noi reieșim inclusiv din situația reală din Moldova. Iar la crearea ei au contribuit și cei care astăzi se califică drept opoziție și critică fără a argumenta orice decizie a autorităților”, a scris el pe o rețea de socializare.

Golovin le sugerează politicienilor să consolideze societatea și să nu divizeze oamenii în condițiile unei epidemii care ar putea afecta toată lumea fără excepție.


„Nu speriați și nu provocați oamenii, nu veniți cu critici distructive, nu zădărniciți eforturile a mii de oameni care încearcă să facă față crizei în ziua de azi. Credeți-mă, vă faceți de rușine. Veți mai avea timp să intrați în luptă politică unul cu celălalt. Lăsați asta pentru vremuri mai bune, cînd pandemia va ceda. Astăzi societatea moldovenească are nevoie de unitate. Puteți să contribuiți la acest lucru. Așa că faceți-o! Dovediți că iubiți Moldova. Demonstrați că sînteți oameni decenți, că nu sînteți gata să vă atingeți obiectivele politice cu prețul vieții și sănătății concetățenilor”, a îndemnat Boris Golovin.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load