COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mărturisirile moldovenilor din Italia: Străzi pustii și supemarketuri golite

Mărturisirile moldovenilor din Italia: Străzi pustii și supemarketuri golite

Locuitorii provinciilor italiene Veneto și Lombardia, precum și ale altor în care au izbucnit focare de coronavirus, sînt în panică. Speriați, oamenii au început să-și facă rezerve de produse alimentare și au golit rafturile supermarketurilor.

”În Padova şcolile sînt inchise în toată regiunea până la 1 martie inclusiv, aceasta este măsura drastică anunțată” - a scris un internaut pe grupul ”Moldoveni în Italia” de pe rețeaua Facebook.

”În Milan, școlile, grădinițele, universitățile sînt închise, supermarketurile sînt goale, pe afară este un pic de mișcare, dar oricum se simte "panica" în aer”, a scris un alt internaut pe același grup de pe Facebook.


”În Veneto sînt școli închise până la 1 martie. Drumurile sînt pustii, o persoana este infectata în satucul unde traiesc eu chiar”, a scris un alt utilizator. Moldovenii stabiliți în aceste regiuni ale Italiei spun că oamenii cumpără din supermarketuri cu precădere produse pentru dezinfectare, în special cele care conțin clor.

Ministerul Afacerilor Externe și Intergării Europene de la Chișinău precizează că Ambasada Republicii Moldova la Roma, precum și consulatele de la Milano și Padova țin în permanență legătura cu autoritățile italiene, care gestionează situația de criză legată de răspândirea coronavirusului. Instituția a venit cu o recomandare pentru moldovenii stabiliți în această regiune a Italiei.

”În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflați în Italia să respecte cu strictețe recomandările autorităţilor italiene la acest subiect” - se precizează în comunicatul de presă al MAEIE.

Instituția precizează că până în prezent nu au fost raportate cazuri de infectare cu coronavirus a cetățenilor moldoveni și nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea acestora.

Vineri autoritățile italiene au declarat că în provincia Lombardia din nordul Italiei s-a înrtegistrat un focar de coronavirus.

În doar o zi s-au îmbolnăvit 15 persoane, iar în ajun alte trei au fost infectate. În prezent, în Italia sînt peste 130 de persoane contaminate.

În aceste condiții, locuitorii a zece comune din această regiune au fost îndemnați să nu iasă din case, dacă nu există necesități stringente. Cei care au intrat în contact cu persoanele infectate vor fi plasați în carantină.

În orașele afectate de epidemie sînt interzise manifersațiile publice, inclusiv competițiile sportive, precum și activitățile comerciale, cu excepția vânzării mărfurilor de primă necesitate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load