COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Maia Sandu pleacă cu șansa a doua la prezidențiale, opinie

Maia Sandu pleacă cu șansa a doua la prezidențiale, opinie

Lidera PAS, Maia Sandu, pornește cu șansa a doua la alegerile prezidențiale din acest an. Este opinia analistului politic de la București, Cristian Hrițuc, exprimată într-un editorial publicat de portalul deschide.md.

“Maia Sandu trebuie să fie rațională, să înțeleagă că așa cum arată configurația electoratului rămas în Republica Moldova, matematic ea pleacă cu șansa a doua. Fără voturile din diasporă este foarte greu să cîștige”, scrie Cristian Hrițuc.

Pentru a crește șansele Maiei Sandu la alegerile prezidențiale, analistul politic de la București sugerează că PAS ar trebui să voteze împreună cu Partidul Șor și PRO Moldova, inclusiv pentru un nou guvern.

“Nimeni nu spune că PAS trebuie să se iubească cu partidul lui Candu sau al lui Șor, dar fixarea unor linii comune de acțiune poate aduce doar beneficii, pe cînd antagonizarea electoratelor, poate aduce doar deservicii”, conchide Hrițuc.


Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, 48,9 la sută din cetățenii deciși și-ar da votul pentru Igor Dodon. Pe locul doi s-a plasat Maia Sandu, care ar acumula doar 26,8%, iar pe locul trei este Andrei Năstase cu 7,5%. Sondajul a fost realizat în perioada 20-27 iunie, la telefon. La studiu au participat 1127 de cetățeni, marja de eroare fiind de 3 la sută.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load