Lucinschi: Eu nu sînt baba Vanga

Lucinschi: Eu nu sînt baba Vanga

Declarațiile acuzatorului de stat și cele ale apărătorilor fostului deputat Chiril Lucinschi referitoare la lista de probe admisă de instanță se bat cap în cap.


Mai mult decît atît, fostul deputat spune că se face o legătură falsă între el și frauda bancară din 2014, menționînd că este învinuit de faptul că trebuia să știe în 2012 ce se va întîmpla în 2014: „Eu nu sînt baba Vanga sau Lepădatu”.


Avocații lui Lucinschi spun că au cerut astăzi instanței să excludă unele copii din rulajul bancar, pentru că sînt în limba letonă și nu se cunoaște modul în care au fost obținute acele copii. 


„Noi nu cunoaștem cine a emis aceste copii. Aceste rulaje bancare sînt secret bancar și ele pot fi obținute doar în urma unui mandat judecătoresc internațional, pentru că aceste probe sînt din străinătate. De aceea am cerut să fie excluse aceste probe din dosar. Domnul procuror nu a spus nici astăzi de unde are aceste probe. Aceste extrase sînt în limba letonă și domnul procuror nu le-a tradus”, a menționat unul dintre avocați. 


De cealaltă parte, procurorul spune că în documentele respective sînt indicate anumite cifre și denumiri de companii, deci practic nu ai ce traduce. 


„Lista probelor înaintată de acuzatorii de stat a fost înmînată lui Chiril Lucinschi odată cu tot rechizitoriul dosarului. Obiecții la aceste probe nu au venit din partea acuzării. Respectiv lista integrală a probelor a fost admisă de instanță. Argumentele apărării se referă la faptul că nu sînt de acord cu aceste probe, dar ele nu pot fi excluse apriori din dosar. Sînt anumite rulaje bancare și denumirile unor companii, care nu sînt traduse, pentru că acolo sînt cifre și nume de companii”, a precizat procurorul.


Chiril Lucinschi spune că este învinuit de faptul că trebuia să știe în 2012 ce se va întîmpla în 2014. 


„Se face o legătură falsă între mine și frauda bancară din 2014. Eu sînt învinuit de aceea că trebuia să știu în 2012 ce se va întîmpla în 2014. Eu nu sînt baba Vanga sau Lepădatu. Eu nu pot să prevăd viitorul”, a mai spus fostul deputat. 


Chiril Lucinschi este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procurorii spun că este vorba despre două episoade de spălare de bani: unul de 440.000 de dolari și altul de 5.000.000 de lei.


De cealaltă parte, Lucinschi se declară nevinovat și spune că va merge pînă la CEDO.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load