TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La ce etapă de află lucrările de amenajare din Parcul Valea Trandafirilor

La ce etapă de află lucrările de amenajare din Parcul Valea Trandafirilor

Lucrările de amenajare a teritoriului din preajma havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor", sectorul Botanica sînt realizate în volum de 80%.


În prezent sînt organizate lucrări de pavare a teritoriului din adiacentul fîntînii arteziene, precum și lucrări referitor la instalarea terenului de joacă pentru copii, prevăzut în nemijlocita apropiere a obiectivului. Totodată, de săptămîna viitoare va începe amenajarea gazonului și a spațiilor verzi.


Referitor la evoluția lucrărilor de edificare a fîntînii arteziene, precizăm că a fost amenajată fundația obiectivului, precum și placarea cu marmură a suprafeței havuzului. De asemenea, au fost conectate rețelele de electricitate și de apă și instalat iluminatul nocturn.


Proiectul de reamenajare a zonei aferente fîntînii arteziene prevede instalarea mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.


Amintim că havuzul din Parcul „Valea Trandafirilor", sectorul Botanica va deveni unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.


Lucrările de reconstrucție a fîntînii arteziene din Parcul „Valea Trandafirilor" urmează a fi finalizate pe parcursul lunii curente. Costul proiectului este de 3,6 mil. lei, surse alocate din bugetul municipal.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load