COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Justiția PDM-istă controla chiar și divorțurile

Justiția PDM-istă controla chiar și divorțurile

Pe vremea guvernării Partidului Democrat, chiar și unele divorțuri trebuiau aprobate întîi la sediul PD și abia apoi în instanța de judecată.

Cel puțin așa declară președintele țării, Igor Dodon, care mai spune că sistemul judecătoresc este atît de corupt, încît este nevoie de o „reparație capitală” pentru a soluționa problemele existente

„În Republica Moldova sunt peste 400 de judecători, unii au fost implicați în scheme de corupție, se făceau liste la PD și se spunea că în acest dosar cîștigă cutare, în altul cutare, se ajungea pînă la divorț și nu divorțau pînă nu venea decizia de sus”, a relatat Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la TRM. Liderii PD nu au comentat, deocamdată, acuzațiile aduse în adresa partidului.

În același context, șeful statului a criticat dur și conducerea CSM, atît pe cea actuală, cît și pe cea precedentă, explicînd că în fruntea tuturor judecătorilor stă anume această instituție. „Lasă să plece toți, și cei care au fost parte a fostului sistem, actualul CSM a fost numit în timpul fostei guvernări, și ceilalți pe care îi numesc țarioci. Dăm capii într-o parte, și de la CSM și de la toate instituțiile respective, și alegem alții. E nevoie de o săptămînă-două”, a punctat Igor Dodon.


Președintele Igor Dodon are și un ultimatum pentru cei vizați: „Sau țariocii singur își dau demisia sau se aprobă modificări la legea CSM și prin dispoziții finale se dau toți afară. Convocăm adunarea generală din nou, a 400 de judecători, și lasă să se aleagă din nou conducerea. Problema e foarte gravă și ar fi bine să avem consens politic, să nu luăm parte cuiva”.

În opinia lui Igor Dodon, pentru a rezolva problema, trebuie să se înceapă o filă nouă: „Resetăm totul, dăm totul într-o parte și începem cu o nouă filă. Kosmeticeskii remont al justiției nu se va primi, doar kapitalinii”.

Și pentru că nu se consideră expert în justiție, președintele a creat o comisie specială, care va oferi o expertiză profesionistă atît întregului domeniu judiciar, cît și aspectelor ce țin de reformarea acestuia.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load