COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Juriştii, despre camerele de supraveghere video din trafic

Juriştii, despre camerele de supraveghere video din trafic

Radarele, dar şi camerele de supraveghere video din trafic ar fi ilegale, iar amenzile venite şoferilor, prin scrisori, sînt o escrocherie.

De această părere este juristul Anatoli Dovgani, care susţine că sistemele respective sînt prevăzute doar pentru supravegherea traficului rutier, nu şi pentru identificarea vitezei de circulaţie a automobilelor, aşa cum pretind cei care le au în gestiune. Dovgani declară că nu ar exista nicio dovadă care ar demonstra capacitatea acestor dispozitive de a face măsurări exacte ale vitezei, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

"Trebuie să prezentăm video care înregistrează undele radio şi frecvenţa. De asemenea, este obligatoriu să fie clar de la care obiect, aflat în mişcare, sau de la care circumstanţe care influenţează asupra undelor radio, s-a reflectat. În realitate, acest lucru nu a fost inventat. Niciuna dintre instrucţiuni nu este însoţită de dovezi ştiinţifice de măsurare şi identificare", a spus juristul, Anatolii Dovganii.

Potrivit juristului, sistemele utilizate de oamenii legii ar avea de fapt o altă destinaţie.

"Radarele înregistrează viteza, dar nu identifică automobilul care a încălcat limita, sînt utilizate pentru înregistrarea traficului, mai exact fluxul de circulaţie... dacă pe traseu sînt sisteme de reglare a traficului, linii de circulaţie, semafoare sau indicatoare rutiere", a spus juristul, Anatolii Dovgani.

Potrivit lui Dovgani este şocant şi faptul că oamenii legii ar gestiona ilegal sistemele de supraveghere video. Asta pentru că, majoritatea dintre aceste dispozitive ar aparţine unor companii private, care nu ar avea contracte încheiate cu MAI, informaţie contrazisă de directorul Serviciului Tehnologii Informaționale al instituţiei, care dă asigurări că utilajele lor au toate actele în regulă.

"Sistemul de monitorizare a traficului rutier este în proprietate, în administrarea şi gestiunea Ministerului Afacerilor Interne. Nu există o altă formă de proprietate pe domeniul privat şi altor forme de organizare, este în totalmente a MAI", a comunicat directorul Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI, Adrian Şova.

Referitor la capacitatea dispozitivelor de a înregistra viteza de deplasarea a vehiculelor, Şova a declarat că acestea corespund normelor şi că sînt verificate anual, de Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare.

"În conformitate cu legislaţia din domeniul metrologiei, mijloacele respective sînt omologate şi incluse în registrul de stat al mijloacelor de măsurare permise spre utilizare. O dată în 12 luni, de regulă este luna august, toate dispozitivele de măsurare a vitezei sînt supuse verificărilor metrologice periodice", a mai spus Adrian Şova.

Deocamdată cei de la Inspectoratul Naţional de Patrulare, în gestiunea cărora se află radarele nu au comentat acuzaţiile juristului. Ofițerul de presă al INP, Natalia Golovco a declarat că va veni cu o reacţie, pe parcursul zilei de astăzi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load