Instituțiile în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de corupție

Instituțiile în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de corupție

Pe parcursul anului 2018 cele mai frecvente cazuri de corupție au fost constatate la Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, 61 la număr.


Pe al doilea loc s-a clasat Agenţia Servicii Publice cu 20 de cazuri înregistrate, se arată în raportul de activitate a Centrului Național Anticorupție.


Alte 25 de cazuri au fost depistate la Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor s-a ales cu șase cazuri de corupție.


Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), pe parcursul anului 2018 pentru săvîrșirea infracțiunilor de corupție au fost cercetați penal 71 de funcționari din domeniul educației, 40 din domeniul sănătății și 29 inspectori de poliție.


În topul celor mai des săvîrșite acte de corupție se află traficul de influență, 241 la număr. Urmează cazurile de abuz de putere cu 94 de infracțiuni și cazurile de corupere activă cu 92 de infracțiuni.


În total în anul 2018, ofiţerii de investigaţii ai CNA au depistat 779 de infracţiuni. Dintre acestea 659 reprezintă infracțiuni de corupție.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load