COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Încă 5 pacienți infectați cu Covid-19 au fost vindecați cu plasmă sanguină

Încă 5 pacienți infectați cu Covid-19 au fost vindecați cu plasmă sanguină

În cadrul Spitalului Clinic Republican 5 pacienți infectați cu Covid-19 au fost vindecați în baza tratamentului cu plasma sanguină. Totodată altor 10 persoane li se aplică această metodă de tratament, la moment.

Informația a fost prezentată în cadrul conferinței de presă a ministerului Sănătății, transmite unimedia.info.

Potrivit ministrei, 35 de persoane, care s-au tratat de Covid-19 au donat plasmă sanguină.

Săptămîna trecută, în cadrul conferinței de presă, au fost menționate instituțiile din țară care practică această metodă de tratament. Este vorba despre Spitalul Clinic Republican și Institutul de Medicină Urgentă.


Pe 21 aprilie, șeful SMURD a devenit primul donator de plasmă din Moldova.

Plasma persoanelor tratate de infecția Covid-19 poate fi un medicament eficient în tratamentul pacienților în stare gravă și extrem de gravă. Această terapie se practică deja experimental în SUA, China, Italia, Germania și alte țări afectate de pandemie. Metoda de tratament a fost reglementată în țara noastră la 13 aprilie 2020. Astfel, pacienții urmează să primească plasmă de la foștii bolnavi complet vindecați, pentru a dezvolta imunitatea. au fost menționate instituțiile din țară care practică această metodă de tratament. Este vorba despre Spitalul Clinic Republican și Institutul de Medicină Urgentă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load