COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon le-a mulțumit cetățenilor care ajută lucrătorii medicali

Igor Dodon le-a mulțumit cetățenilor care ajută lucrătorii medicali

Președintele, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de susținere a cetățenilor, care au sărit în ajutorul lucrătorilor medicali.

„De 10 zile avem un efort extraordinar depus de medici și de mulți funcționari din instituțiile guvernamentale care își fac datoria în condiții de risc, tensiune și epuizare. Am vizitat acești medici, am discutat cu ei și mi-au spus că unul din lucrurile importante pe care le așteaptă este o mai mare responsabilitate din partea cetățenilor, care să-i ajute să facă față acestei crize.

Mă bucur să constat că începe să se vadă o creștere a spiritului civic, atît în ce privește respectarea regulilor, cît și în ceea ce privește spiritul de solidaritate, vedem oameni care ajută medicii, taximetriști care îi transportă gratuit la spitale, cetățeni care le duc alimente, companii care ajută și multe ale gesturi care mă fac să cred și mai mult în capacitatea poporului nostru de a depăși cu bine această criză pandemică mondială”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.


Igor Dodon a menționat că sprijinul civic valorează enorm nu doar pentru limitarea răspîndirii virusului, dar este și un semn extraordinar de solidarizare cu personalul medical și cu toți cei implicați în lupta pentru ieșirea din această criză.

„Prețuiți propria sănătate și a celor din jur. sîntem în condiția cînd binele nostru depinde de binele celorlalți și sper ca această morală și această lecție – să dorim binele celuilalt – va rămîne cu noi și după depășirea pandemiei”, a conchis președintele Igor Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load