COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Grădinițele private ezită să se redeschidă. Află motivul

Grădinițele private ezită să se redeschidă. Află motivul

Deși grădinițele private au dreptul să activeze încă de săptămîna trecută, majoritatea nu s-au redeschis. Doar unele și-au reluat orele abia acum cîteva zile, după ce au obținut toate certificatele permisive și au demonstrat că regulile anti-COVID sînt respectate.

De exemplu, la una dintre grădinițe copiii au fost rugați să-și lase jucăriile acasă și să vină cu propriile sticle pentru apă. Micuții au petrecut mai mult timp pe afară, pentru că așa e mai sigur, spune administrația, transmite Tv8.md.

Din cauza pandemiei, copiii de la o grădiniță privată din capitală au petrecut toată ziua afară. Au încercat să păstreze distanța socială, pe cît a fost posibil, iar în timpul activităților nu s-au atins de lucrurile altor copii.


Educatorii spun că micuții s-au conformat ușor noilor reguli, pentru că știu cît de periculos e virusul:

„E periculos virusul? -Da, pentru că poate îmbolnăvi orice om. -Îți e frică? -Nu, pentru că nici nu-l văd, dar știu toate regulile”.

Părinții care și-au dus copiii la grădiniță au fost nevoiți să semneze o declarație pe propria răspundere și nu au fost lăsați să intre în instituție. Programul copiilor, deocamdată, este doar pînă la ora 13:00, fără somn.

tv8.md

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load