Fără viză, dar prea scump pentru moldoveni (FOTO)

Fără viză, dar prea scump pentru moldoveni (FOTO)

Guvernul a anunțat recent că cetățenii Republicii vor călători fără vize în alte șapte state: Antigua şi Barbuda, Uniunea Dominica, Statele Federale ale Microneziei, Republica Panama, Republica Peru, Sfîntul Vincent şi Grenadine, Statul Independent Samoa.


Principala grijă pe care ar avea-o cetățenii Moldovei ar fi însă, nu atît viza, cît costul biletului la avion și potențiala oboseală a unui zbor de peste 14 ore.


#diez a aflat cît ar costa un bilet dus-întors din Chișinău pînă în capitala fiecărui stat. Principalul criteriu aplicat, un zbor tur pe 1 mai și unul retur pe 15 mai.


Ca să ajungi în Samoa, capitala Apia, trebuie să achiți în jur de 2.028 de euro. Astfel, un pasager care ar porni din Chișinău pe 1 mai, ar ajunge la destinație a doua zi, pe 2 mai, trecînd prin patru zboruri tur și tot atîtea retur. Zborul tur include orașele Chișinău – Moscova (Rusia) – Shanghai (China) – Aukland (Noua Zeelandă) – Apia (Samoa).


apia_samoa_mlea927lx3


În cazul unei vacanțe pe Antigua și Barbuda un moldovean trebuie să scoată din buzunar 1.636 Euro (doar pe bilet). Trei zboruri, dintre care unul trans-atlantic, va trebui să facă potențialul pasager. Chișinău – Varșovia – New York și Antigua (denumirea oficială a aeroportului internațional, aflat ceva mai la nord de capitala micului stat insular, St John).


ant barb


În cazul Panama, orașul și statul cu aceeași denumire, moldovenii ar trebui să scoată din buzunar puțin peste 900 de euro, iar călătoria ar dura peste 34 de ore. Zborul tur se face pe ruta Chișinău – Frankfurt – Panama în timp ce zborul retur Panama – Miami – Frankfurt – Chișinău. În cazul zborului tur este însă vorba de o escală de 20 de ore pe cel mai mare aeroport din Europa, Frankfurt.


panama


Un zbor în capitala statului Peru, Lima, l-ar costa pe un moldovean, în jur de 1.200 de euro. În acest caz, zborul ar include o călătorie prin aeroporturile din orașele Chișinău – Frankfurt – New York și Lima, atît tur, cît și retur.


lima


În cazul micului stat din Caraibe, Saint Vincent și Grenadine, un bilet ar costa în medie 1.000 de euro. Zborul ar dura însă peste 40 de ore, pe ruta – Chișinău – Kiev – Londra – Bridgetown (capitala insulei Barbados) – și în final St Vincent.


maxresdefault


În cazul capitalei Republicii Dominicane, Santo Domingo, un zbor ar costa peste 800 de euro, și ar include ca și alte zboruri în republicile din Caraibe o escală la Frankfurt și una la New York.


domin


Cît despre Statele Federale ale Microneziei, în capitala acestora, Palikir, singura conexiune cu „exteriorul” este prin intermediul vaporului. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul internațional Pohnpei. Cursele sînt însă doar săptămînale și doar spre destinații din insule „învecinate”, cel mai important oraș fiind capitala Papua Noua Guinee, Port Moresby, unde un bilet ar costa peste 2.200 de euro.


portlouis


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load