COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Ansamblul „JOC” va fi inclus în lista patrimoniului național cultural

Dodon: Ansamblul „JOC” va fi inclus în lista patrimoniului național cultural

Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare ”Joc” va fi inclus în lista patrimoniului național cultural, transmite Noi.md.

Despre acest lucru a anunțat președintele Moldovei, Igor Dodon, care a vizitat Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, cu conducerea căruia a discutat despre situația actuală a ansamblului și problemele cu care se confruntă.

După cum a menționat șeful statului pe pagina sa de socializare, ei au discutat și despre elaborarea unei legi-cadru privind consfințirea ansamblului „JOC” ca element-cheie al patrimoniului național cultural.


Cu suportul instituției prezidențiale, în perioada 9-10 octombrie, ansamblul ”JOC” ne va reprezenta țara la Festivalul Internațional Folcloric ,,Dobrovidenie” care se va desfășura în orașul Sankt Petersburg, Rusia. Aceasta este prima participare a renumitului ansamblu ”JOC” în capitala de nord a Rusiei după o pauză de peste 30 de ani.

Președintele Moldovei a menționat că pe parcursul a 74 de ani de activitate, Ansamblul de Dansuri Populare ”JOC” a participat la numeroase concerte și festivaluri naționale și internaționale din peste 70 de țări ale lumii fiind distins cu numeroase medalii, premii şi diplome.

”Dat fiind faptul că de-a lungul anilor ansamblul ”JOC” ne-a făcut celebri în întreaga lume, am decis ca aniversarea a 75-a a colectivului, care va fi marcată în anul 2020, și planul de acțiuni consacrat acestei aniversări, să se desfășoare sub egida Președintelui Republicii Moldova”, a menționat Igor Dodon.

El a urat succes artiștilor și i-a asigurat de susținere deplină din partea instituției prezidențiale. ”Trebuie să păstrăm, să promovăm și să valorificăm tradițiile noastre populare care ne definesc ca neam și identitate și să le transmitem viitoarelor generații”, a spus șeful statului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load