Disciplina „Educație pentru sănătate” va fi predată online în școli

Disciplina „Educație pentru sănătate” va fi predată online în școli

Curriculumul și suportul didactic al acestui curs au fost modernizate și conțin informație adaptată vîrstei și contextului cultural.

Potrivit Oxanei Draguța, Manager de proiect la Centrul Educațional ProDidactica, care desfășoară proiectul de digitalizare a cursului Educație pentru sănătate, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și cu suportul UNFPA, spune că pînă acum au fost digitalizate două din cele șapte module ale disciplinei, astfel sarcinile au fost transferate pe online si permit elevului să creeze un video, să învețe noțiuni printr-un Joc puzzle, să facă un poster digital.

Primele 22 de profesoare din 5 raioane au învățat deja cum să utilizeze conținutul digital al disciplinei, inclusiv diverse instrumente educaționale și aplicații gratuite care le ajută să facă lecțiile de Educație pentru sănătate mai interactive.

Activitățile se desfășoară în cadrul „Promovarea educației pentru sănătate a tinerilor”, realizat de UNFPA Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul financiar la Ambasadei Olandei.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load