Cum arată podul pietonal din Strășeni, după doi ani de la începerea proiectului (FOTO)

Cum arată podul pietonal din Strășeni, după doi ani de la începerea proiectului (FOTO)

Curînd se fac doi ani de la demararea proiectului de construcție a pasajului din orașul Strășeni, peste drumul R1, Chișinău-Ungheni-Sculeni, care se află într-o stare deplorabilă și prezintă pericol pentru locuitori, dar și pentru traficul rutier.

Primărița orașului Strășeni, Valentina Casian, a publicat imagini cu desfășurarea lucrărilor de contrucție. Tot ea scrie că proiectul urma să fie finalizat în anul 2017, dar din informația oferită de Ministerul Economiei și Infrastructurii, lucrările nu s-au desfășurat din cauza „comenzii de confecționare a elementelor de suprastructură a pasarelei care a fost plasată la o altă uzină din orașul Kiev”.

Podul este construit de către întreprinderea S.C. „Poduri Prim” SRL. Valoarea lucrărilor se estimează la 11 311 393 de lei. Proiectul prevede construcţia pasarelei cu lungimea de 99 m (lungimea suprastructurii), lungimea totală a construcţiei - 126 m, dotat cu sistem exterior de iluminare pe regim de noapte și scări pe ambele părți.

Podul existent, aflat în gestiunea autorităţilor de nivelul I, a fost construit în perioada 1971-1972. Menționăm că proiectul a demarat în martie, 2017 la iniţiativa primăriei municipiului Străşeni şi este executat din sursele Fondului Rutier, alocate prin Hotărîrea Guvernului, în 2018.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load