COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

China oferă RM un lot de o mie de teste pentru depistarea COVID-19

China oferă RM un lot de o mie de teste pentru depistarea COVID-19

Guvernul Chinei oferă Republicii Moldova un lot de o mie de teste pentru depistarea COVID-19, care vor ajunge curînd în țara noastră, transmite Noi.md

Anunțul a fost făcut de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu premierul Ion Chicu.

Cei doi au abordat un spectru larg de subiecte referitoare la relaţiile bilaterale și au făcut un shimb de informații cu privire la măsurile întreprinse de Guvernele RM și Chinei în vederea prevenirii răspîndirii COVID-19.

„Urmăm cu strictețe recomandările OMS. Este importantă experiența colegilor noștri din alte state în administrarea pandemiei COVID-19. Ne gîndim și la efectele economice ale pandemiei. Vom continua proiectele investiționale masive în infrastructură, pentru a armortiza efectele crizei. Lucrăm la identificarea unor linii de creditare pentru sectorul privat.”, a spus Ion Chicu.


Excelența Sa, Zhang Yinghong a reiterat disponibilitatea Guvernului chinez de acordare a ajutorului tehnic și informațional necesar. „Am acumulat destulă experiență în aceste două luni. Situația din China s-a ameliorat, întreprinderile își reiau activitatea”, a spus Ambasadorul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load