COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu: Împrumutul rusesc a fost deja inclus în bugetul de stat

Chicu: Împrumutul rusesc a fost deja inclus în bugetul de stat

Am luat măsuri pentru păstrarea integrală a tuturor plăților sociale și am blocat cheltuielile fără prioritate. Dar sperăm să reluăm negocierile cu Federația Rusă și totuși să obținem acest împrumut. Chiar avem nevoie de el. Despre aceasta în cadrul emisiunii ”Întrebarea principală” cu Iulia Fiodorova a vorbit prim-ministrul RM, Ion Chicu, informează eNews.

„Republica Moldova poate conta nu numai pe reluarea discuțiilor pe tema creditului rus, ci și pe obținerea acestuia?”, a întrebat moderatoarea programului.

„Desigur, sperăm și contăm. Vreau să menționez că în versiunea anterioară a acordului nu existau condiții politice. Iar la noi se vorbea că țara se află sub un fel de influență. Au existat condiții pur financiare, bancare. Toți au înțeles acest lucru acum, chiar și cei care fac zgomot. Avem nevoie de acești bani, ei au fost deja incluși în bugetul de stat. 4,2 miliarde de lei”, a declarat premierul.


Chicu spune că acum trebuie să auzim poziția Federației Ruse: ”Una a fost cînd am semnat acordul la începutul lunii aprilie, acum este iunie.
Pînă în prezent, nu există promisiuni despre împrumut. Între timp, finanțatorii noștri își fac planurile în baza faptului că nu vom primi acești bani. Am blocat toate costurile care nu sunt prioritare la nivel central. Autoritățile locale decid cum să acționeze” , a spus Chicu.

„La un moment dat ați spus că în lipsa împrumutului rusesc vor fi afectate plățile sociale”, a amintit moderatoarea programului.

„Nu, vom face aceste plăți în orice caz. Am făcut o declarație pe 23 aprilie, pe baza acestei situații. Am avut o scadență de venituri de 960 de milioane de lei comparativ cu anul trecut. Cînd au tăiat aceste 4 miliarde de euro, am făcut o prognoză la Ministerul Finanțelor și am văzut că în iunie nu vom putea plăti ”, a menționat Chicu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load