COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cetățenii moldoveni din Canada și SUA ar putea să revină acasă. În ce condiții

Cetățenii moldoveni din Canada și SUA ar putea să revină acasă. În ce condiții

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, susține că unii cetățeni moldoveni aflați peste ocean – în Statele Unite ale Americii și Canada- ar putea reveni în țară cu zboruri organizate de alte state.

Oleg Țulea spune că asemenea discuții le-a purtat cu omologul său ungar, care s-a arătat disponibil să aducă cetățeni moldoveni de peste ocean odată cu cetățenii maghiari, dacă va organiza asemenea curse. „În cazul în care ei vor organiza o rută specială de repatriere a cetățenilor din Canada sau Statele Unite ale Americii și există locuri disponibile care ar putea să fie acordate cetățenilor moldoveni, vom coopera și în această privință ca să oferim aceste posibilități cetățenilor noștri”, a declarat Țulea în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1.

Totodată, ministrul spune că această practică a fost deja aplicată. Cîțiva moldoveni au revenit din Dubai cu o cursă avia organizată de autoritățile romîne.


Șeful MAEIE susține, în același timp, că a făcut o solicitare către Comisia pentru Situații Excepționale pentru a fi aprobate zboruri din SUA și Canada cu scopul repatrierii cetățenilor moldoveni.

Oleg Țulea a mai spus că în numărul de solicitări din partea moldovenilor de peste hotare de a fi repatriați este în scădere în ultima perioadă, mai ales în legătură cu faptul că unele state au început să anuleze treptat restricțiile impuse pentru combaterea virusului COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load