Ce riscă bărbatul care a depus o plîngere falsă împotriva unui polițist

Ce riscă bărbatul care a depus o plîngere falsă împotriva unui polițist

Procuratura Anticorupție a transmis instanței cauza penală în privința unui bărbat învinuit de depunerea cu bună știință a unei plîngeri false  împotriva unui angajat a poliției de patrulare al IP Strășeni, notează Noi.md.


Petiționarul l-a acuzat pe polițist de depășirea atribuțiilor de serviciu și falsul în acte publice. 


Conform materialele cauzei, învinuitul în scopul de a se eschiva de la răspunderea contravențională, în luna octombrie 2018, fiind preîntîmpinat de răspunderea penală ce o poartă, a solicitat organului de urmărire penală verificarea legalității acțiunilor întreprinse în privința lui de către angajatul de poliție al IP Strășeni.


În timpul examinării plîngerii, procurorii anticorupție au constatat faptul denaturării circumstanțelor în denunțul format și neveridicitatea declarațiilor depuse de bărbat. Acest fapt a fost posibil datorită ridicării și examinării înregistrările video, prezentate de către polițist, din care rezultat ca procesul-verbal cu privire la contravenție a fost întocmit în prezența și cu participarea declarantului.


Învinuitul și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunii de denunț calomnios și declarații false, cauza urmînd a fi judecată în procedură specială.


În cazul în care va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunilor menționate de către instanța de judecată învinuitul risca o amendă în mărime de la 550 la 1150 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load