Ce a declarat Vlad Filat după şedinţa de judecată de azi

Ce a declarat Vlad Filat după şedinţa de judecată de azi

Vlad Filat a comentat prima ședință de judecată în procesul de revizuire a sentinței pronunțate în 2016, în care acesta a fost condamnat la 9 ani de închisoare.


„Eu sînt aici pentru un proces de judecată. Trebui să aveți în vedere că este începutul doar. Este o acțiune de revizuire”, a spus Vlad Filat despre ședința de astăzi, care însă a fost amînată, din cauza că avocații lui Filat au cerut recuzarea a doi judecători.


Judecătoria Chișinău urma să examineze cererea de revizuire depusă de Vlad Filat împotriva sentinței Judecătoriei Buiucani din data de 27 iunie 2016, a deciziilor instanțelor de apel și recurs.


„Deja după atîta timp am încetat să mai am speranțe false. Este important ca noi să parcurgem toate căile și să facem tot ce e posibil, nu doar să demonstrăm că în Republica Moldova avem nevoie de justiție, dar ca prin acțiuni foarte concrete, dacă doriți și din acest caz, să facem ca procesele de judecată din Republica Moldova să fie publice, să fie bazate pe probe, să fie echitabile”.


Filat a precizat că cererea de revizuire „este o cale prin care mergem la CEDO, sînt cererile care sînt examinate în regim prioritar, degrabă vom afla și soluțiile”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load