CCA a amendat un post de televiziune

CCA a amendat un post de televiziune

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancționat postul de televiziune Jurnal TV cu amendă în valoare de 5000 de lei.


Amenda a fost aplicată, după ce la emisiunea „60 de minute cu Vasile Năstase”, din 1 februarie, au fost acuzate mai multe persoane și instituții fără să fie solicitată și opinia acestora. Decizia a fost luată la 8 februarie, în urma monitorizării postului de către CA, care a fost sesizat de Partidul Democrat (PD).


Reprezentanții PD au contestat faptul că, deși la emisiune a fost invitat doar reprezentantul Blocului Electoral „Acum Platforma DA și PAS”, Sergiu Litvinenco, discuțiile au vizat, în special, Partidul Democrat și candidații săi electorali. În opinia PD, postul a încălcat propria politica editorială de reflectare a campaniei electorale și a cerut sancționarea acestuia.


Reprezentanții Jurnal TV au cerut amînarea examinării chestiunii pentru o altă zi pe motiv că nu au avut suficient timp pentru a se documenta. CCA a respins această cerere.


De asemenea, postul a fost obligat să difuzeze textul deciziei CA în următoarele 48 de ore de la data adoptării, sonor și/sau vizual, de cel puțin 3 ori, în orele de maximă audiență, din care o dată în principalul program audiovizual de știri, în cazul serviciilor media audiovizuale generaliste și/sau de știri.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load