COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au fost create tutoriale video pentru examenele naționale -2020

Au fost create tutoriale video pentru examenele naționale -2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în parteneriat cu Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, au elaborat și propun spre vizualizare tutoriale video de pregătire a elevilor claselor a IX-a și a XII-a pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020.

Acțiunea se desfășoară în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățămînt, conținuturile educaționale menționate fiind o resursă utilă atît pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a, cît și pentru cadrele didactice antrenate în pregătirea elevilor.

Tutorialele pot fi găsite pe site-urile oficiale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (https://mecc.gov.md/) și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (http://aee.edu.md/), accesînd butonul Pregătire pentru examenele naționale, de pe pagina principală. Conținuturile educaționale vor fi disponibile și pe paginile de Facebook a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”


Materialele video elaborate vor fi difuzate, de luni pînă vineri, de către postul public de televiziune Moldova 1, cu reluare în zilele de sîmbătă și duminică pe canalul TV Moldova 2.

Preşcolarii, elevii şi studenţii din ţară sînt în regim de carantină de pe data de 11 martie. Odată cu suspendarea procesului de studii, mai multe instituţii de învăţămînt şi profesori au lansat cursuri online de predare, o atenţie deosebită fiind acordată disciplinelor care vor fi incluse în examenele naţionale.

Procesul educațional în cadrul instituțiilor de învățămînt general, profesional și universitar rămîne a fi suspendat pînă la data de 31 martie inclusiv, cu revizuirea ulterioară a termenului indicat, în funcție de situația epidemiologică din ţară, conform deciziei din 18 martie a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load