COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anenii Noi a găzduit festivalul „Răsună fanfare peste hotare”

Anenii Noi a găzduit festivalul „Răsună fanfare peste hotare”

„Răsună fanfare peste hotare” este genericul unui festival de muzică de fanfară, desfăşurat ieri în oraşul Anenii Noi.

În acest an evenimentul a ajuns la cea de-a V-a ediţie şi a întrunit zeci de colective şi instrumentişti din toată ţara, transmite MOLDPRES.

"Ediţia din acest an s-a remarcat prin numărul mare de participanţi, prestaţia interesantă a acestora, precum şi surprizele pregătite de organizatori", au confirmat muzicanţii orchestrei din Zaim (Căuşeni). Tradiţional, la eveniment au fost prezente fanfare din UTA Gagauz-Yeri, raioanele Căuşeni, Drochia, Soroca, Cimişlia, Şoldăneşti, Sângerei, Leova, Ialoveni, Orhei, municipiul Chişinău. În calitate de oaspete de onoare al festivalului a evoluat Orchestra-model a Departamentului Trupelor de Carabinieri şi Fanfara Poliţiei de Frontieră ale Ministerului Afacerilor de Interne. La festival a fost prezent şi compozitorul Eugen Doga, care a apreciat ideea şi nivelul organizării evenimentului.


Festivalul „Răsună fanfare fără hotare” este organizat de Secţia cultură şi turism a Consiliului raional Anenii Noi, sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării. La evenimentul din acest an au participat 18 colective şi peste 500 de instrumentişti.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load