A fost publicată lista tinerilor care vor primi bursele Președinției și Guvernului (DOC)

A fost publicată lista tinerilor care vor primi bursele Președinției și Guvernului (DOC)

Ministerul Educației a pregătit proiectele de hotărîri care vizează acordarea burselor de merit pentru cei mai buni studenți din universități și elevi din instituțiile de învățămînt profesional tehnic.


Listele candidaților vor fi avizate la ședința Guvernului. Candidații au fost selectați de senatele universităților și consiliile profesorale din celelalte instituții de învățămînt secundar.


Astfel, 12 studenți vor primi în anul de studii 2019-2020 Bursa Republicii în valoare de 1 525 de lei. Alți 30 de tineri vor primi Bursa Guvernului – cîte 1 270 de lei pe lună, iar 20 de elevi din instituțiile de învățămînt profesional tehnic vor primi Bursa „Gaudeamus” în valoare de 920 de lei.


De asemenea, zece studenți vor primi lunar Bursa Președintelui în valoare de 1 385 de lei, iar cinci elevi din colegii vor ridica aceeași bursă, dar cu o valoare mai mică – cîte 1075 de lei.


Pentru acordarea burselor de merit, instituțiile de învățămînt pot depune dosarele studenților și elevilor care au avut o notă medie la sesiunea din vară de minim 9,5.


Vedeți mai jos listele tinerilor care vor primi burse de merit.

burse.pdf by stela on Scribd 

bursa presedintelui.pdf by stela on ScribdCitește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load