TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Relațiile diplomatice ale Moldovei cu Marea Britanie, după 1 februarie 2020

Relațiile diplomatice ale Moldovei cu Marea Britanie, după 1 februarie 2020

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a fost informat oficial de către UE, despre retragerea Marii Britanii şi Irlandei de Nord din componența Uniunii Europene și a Comunității Europene a Energiei Atomice începînd cu data de 1 februarie 2020.

În conformitate cu Acordul de retragere, semnat la 24 ianuarie 2020, între UE, EUROATOM și Marea Britanie se stabilește o perioadă de tranziție de la 1 februarie pînă la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii pentru încă cel mult 24 luni.


În această perioadă, legislația UE continue să fie aplicată de Marea Britanie. În perioada de tranziție la statele membre UE va fi atribuită și Marea Britanie.

În perioada de tranziție tratatele internaționale și aranjamentele fără putere obligatorie, încheiate de UE/EUROATOM sau de statele membre în numele UE, sau de UE/EUROATOM și statele membre UE, vor continua să fie aplicate în raport cu Marea Britanie.

Republica Moldova a luat act de ieșirea Marii Britanii și Irlandei de Nord din componența UE și EUROATOM, precum și de aplicarea în perioada de tranziție în raport cu Marea Britanie a tratatelor încheiate între Republica Moldova și UE, cu precădere a Acordului de Asociere.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load