PDM explică cînd a mers la vot Vladimir Plahotniuc (VIDEO)

PDM explică cînd a mers la vot Vladimir Plahotniuc (VIDEO)

După ce mai multe posturi de televiziune de la noi au scris că preşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar fi votat cu o zi înaintea alegerilor parlamentare, astăzi purtătorul de cuvînt al partidului, Vitalie Gămurari, a reacţionat.


Chiar dacă, pe YouTube, filmuleţul care-l prezintă pe Plahotniuc la vot a fost încărcat pe data de 23 februarie şi nu în ziua scrutinului, Gămurari spune că aceasta este o eroare, publicînd ceva mai tîrziu un mesaj pe pagina sa de Facebook.


"Așteptăm încă puțin timp sa mai publice unele surse media, care de obicei preiau Fake News-uri de genul asta, după care vom da detalii despre, probabil, cea mai haioasa gafa media din ultimii ani. Pînă acum au difuzat-o Pro Tv, TV8, Jurnal, și alte surse media", scrie purtătorul de cuvînt al PDM.Ulterior, PDM a explicat că videoclipurile încărcate pe site-ul YouTube.com (inclusiv cele încărcate în Republica Moldova) primesc în mod automat data și ora din orașul San Bruno, California, de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, acolo unde se află sediul și serverele YouTube.


"Între Chișinău și San Bruno există o diferență de fus orar de 10 ore în favoarea Chișinăului, prin urmare un videoclip încărcat dimineața devreme la Chișinău apare pe YouTube ca fiind plasat în seara zilei precedente. Exact aceasta a fost situația cu videoclipul încărcat de PDM pe YouTube cu privire la participarea la vot a președintelui PDM", se mai arată în mesajul PDM.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load