Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opinie: Guvernul ar putea demisiona în următoarele săptămîni

10 sep. 2020,, 18:00   Politică
4405 3

Guvernul Ion Chicu, în următoarele 1-2 săptămîni, ar putea să-și dea demisia pentru a crea condiții pentru dizolvarea ulterioară a Parlamentului în situația eșecului din două tentative de formare a noului Cabinet de Miniștri.

De această părere este expertul independent, fostul prim-vicepremier, ex-ministrul Economiei Moldovei, Alexandru Muravschi, comentînd declarația președintelui țării, Igor Dodon despre faptul că procesul de dizolvare a parlamentului ar trebui să înceapă în următoarele săptămîni, pentru ca după alegerile prezidențiale, primul decret semnat de șeful statului să fie cel cu privire la dizolvarea adunării Legislative.

"În principiu, acest lucru este posibil. Guvernul în următoarele 1-2 săptămîni își dă demisia. Deoarece vechea majoritate parlamentară a dispărut, iar cea nouă nu a fost creată oficial, președintele nu este obligat să promoveze un anumit candidat din partea majorității. El poate înainta orice candidatură. Măcar și pe Vasea Pupkin. După două tentative nereușite de învestire a Guvernului, după 45 de zile de la data înaintării propunerii privind noul candidat în funcția de premier, președintele primește dreptul de a dizolva Parlamentul, ceea ce și va face noul președinte după inaugurare. Acesta este scenariul general. DAR!!! există nuanțe despre care vom vorbi puțin mai tîrziu", a scris Alexandru Muravschi pe pagina sa de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?