Oficiali de rang înalt, în zbor spre Chișinău

Oficiali de rang înalt, în zbor spre Chișinău

Participanții la Summitul de securitate, care va avea loc mîine, vin la Chișinău.


În această dimineață, președintele Parlamentului, Andrian Candu a întîmpinat delegația georgiană în frunte cu speakerul Irakli Kobakhidze. Astăzi, la ora 15:00 cei doi vor avea o întrevedere la Parlamentul de la Chişinău.


Iar dimineaţa, Andrian Candu s-a întîlnit cu Inara Murniece, președinta Republicii Letonia. Oficialul a declarat că este onorată să fie prezentă în ţara noastră şi vrea să contribuie la dezvoltarea relaţiilor moldo-letoniene. Iar potrivit tradiţiei de prima zi a primăverii, Andrian Candu i-a dăruit Inarei Murniece un mărţişor.


Urmează să vină și alți oaspeți, care mîine se vor întruni la conferința interparlamentară de nivel înalt cu genericul "Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate".


În cadrul conferinței, la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei vor fi discutate probleme legate de securitatea informațională, energetică, apărare, precum și despre asigurarea creșterii economice stabile și a statului de drept în regiune.


Ulterior, cele trei țări vor semna o declarație privind securitatea regională și perspectivele de integrare europeană.


Evenimentul va întruni circa 150 de oficiali și experți de nivel înalt, inclusiv speakeri de Legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, experți notorii internaționali și regionali.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load