COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Litvinenco: Concursurile sînt compromise de prevederile votate de PDM

Litvinenco: Concursurile sînt compromise de prevederile votate de PDM

Concursurile pentru funcțiile publice anunțate de noua guvernare sînt desfășurate în conformitate cu legile votate de fosta guvernare, de aceea o parte se încheie cu rezultate sub așteptările cetățenilor.

Afirmațiile aparțin deputatului fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco, președinte al Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități ți a fost făcută în cadrul emisiunii „Punct și de la capăt” de la Radio Europa Liberă, transmite IPN.

Sergiu Litvinenco spune că legile votate anterior de către fostul partid de guvernămînt, care astăzi critică rezultatele concursurilor pentru funcțiile publice, stabilește că aceste concursuri sînt petrecute de către comisiile parlamentare, unde intră exponenții partidelor politice: „Fiecare comisie are o anumită proporție de voturi, generează din start discuții cu privire la obiectivitatea rezultatelor”.

Potrivit deputatului, cei care au votat legile au făcut-o în propriul interes: „să le convină să le aplice și să iasă învingător cel pe care îl voiau”. Referitor la rezultatele concursurilor desfășurate pînă acum, Sergiu Litvinenco spune că „în mod normal trebuie să existe comisii de concurs create din nou”. „Conform prevederilor legale în vigoare, comisiile de concurs sînt constituite din politicieni. Eu am declarat deja că nu mai accept să mai particip în cadrul comisiilor de concurs constituite din politicieni”, a spus deputatul.

Sergiu Litvinenco susține că între componentele majorității parlamentare nu există partajare de funcții la nivelul instituțiilor statului independente, dar „există concursuri, care nu sînt perfecte, există probleme cu privire la obiectivitatea acestor concursuri”.

Liderul Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, fost deputat PL, a declarat în cadrul emisiunii, că „compromisul rezonabil care s-a făcut între Blocul ACUM și PSRM pentru debarcarea lui Plahotniuc este un lucru salutar. Însă, după două luni de guvernare, situația creată arată că Plahotniuc poate fi reeditat și poate fi inventat în Republica Moldova într-o altă formă. Eu văd că voi îl îngrășați politic pe Dodon și el așteaptă să cădeți jos și să preia toată puterea”, a spus Valeriu Munteanu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load