COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Greceanîi: Transferul pașnic al puterii a permis Moldovei să fie mai deschisă lumii

Greceanîi: Transferul pașnic al puterii a permis Moldovei să fie mai deschisă lumii

Cu 24 de ani în urmă, Moldova a devenit membru al Consiliului Europei. Pentru țara noastră este o onoare dar și o responsabilitate pe măsură.

Despre aceasta Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a menționat în discursul său pe care l-a ținut în cadrul la Conferinței Europene a speakerilor ”Casa noastră europeană comună: următorii 70 de ani”.

În luarea sa de cuvînt, speakerul a menționat că este o onoare să participe în cadrul conferinței la 70 de ani de la crearea Consiliului Europei care coincide cu marcarea a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de ocupația fascistă, dar și în anul în care Republica Moldova a trecut printr-o serie de schimbări majore.


"Depășirea crizei politice, și transferul pașnic al puterii, au dat un impuls nou cooperării internaționale și au permis Republicii Moldovei să adere ferm la o linie de politică externă echilibrată. Aceasta, la rîndul său, prevede un statut de neutralitate și deschidere față de toți partenerii internaționali, atît în Vest, cît și în Est", a declarat Greceanîi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load