COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Greceanîi a participat la inaugurarea Conferinței Internaționale dedicate aniversări Curții Constituționale

Greceanîi a participat la inaugurarea Conferinței Internaționale dedicate aniversări Curții Constituționale

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, astăzi, la inaugurarea Conferinței Internaționale dedicate celei de-a 25-a aniversări a Curții Constituționale a Republicii Moldova.

La eveniment au fost prezenți și alți membri ai Legislativului.

Zinaida Greceanîi a menționat că istoria și soarta Curții Constituționale este de neînlocuitde istoria democrației și a țării noastre în ansamblu. În context, speakerul a subliniat inadmisibilitatea unor situații cînd Curtea Constituțională devine prizonierul intereselor politice.

Speakerul a amintit cazul fără precedent cînd Curtea Constituțională a fost nevoită, din oficiu, să-și revizuiască actele pronunțate în perioada 7-9 iunie, fiind nevoită de fapt să anuleze propria decizie. ”Dincolo de aprecierea contradictorie a societății pentru acea situație, Hotărîrea Curții din 15 iunie privind anularea deciziei anterioare a adus pe făgașul constituțional și firesc procesele democratice din țară, devenind o sursă pentru liniștea socială, pentru menținerea statului de drept. Aceeași Hotărîre a confirmat constituționalitatea Parlamentului, pe care astăzi am onoarea să îl conduc”, a menționat Președintele Legislativului.

Zinaida Greceanîi și-a exprimat certitudinea că și în continuare Curtea Constituțională va avea deplina capacitate să onoreze și alte misiuni care rezidă în rolul și atribuțiile sale.

”Fie ca prioritățile constituționale, precum drepturile și libertățile persoanei, egalitatea tuturor în fața legii, dreptatea și respectarea legilor - să fie bază temeinică pentru încrederea cetățenilor față de stat și instituțiile sale!”, a conchis Zinaida Greceanîi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load