COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Gațcan a fost văzut de vecini în curtea blocului în care locuiește (VIDEO)

Gațcan a fost văzut de vecini în curtea blocului în care locuiește (VIDEO)

Ștefan Gațcan a revenit ieri, în Republica Moldova. Informația a fost confirmată, pentru TV8 de către vecinii acestuia, dar și de către președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, pentru un alt post de televiziune. În tot acest timp, Gațcan s-a aflat la Iași, cu familia.

El spune că va face declaraţii foarte importante în Parlament. Astăzi dimineață, însă, un alt vecin al deputatului ne-a spus că acesta a plecat de acasă, iar odată cu el a dispărut și echipajul poliției, care s-a aflat în zonă toată noaptea.

„Ziarul de Iași” a publicat astăzi un articol, în care scrie că jurnaliștii români l-au găsit pe deputat ieri, în holul unui hotel, așteptîndu-și familia pentru a pleca spre Republica Moldova. Ștefan Gațcan nu a dorit să fie filmat sau fotografiat, dar a declarat reporterilor că se întoarce acasă şi că va face declaraţii foarte importante mîine, în Parlament.


COMENTARIUL LUI ȘTEFAN GAȚCAN, DEPUTAT ÎN DEMISIE: „Sunt multe speculaţii, nu am fost răpit, am ales să plec de bunăvoie. Am venit în România, deoarece pot veni şi aici, nu mă opreşte nimeni. Am stat cîteva zile în România, sînt bine, după cum vedeţi”, a declarat acesta, pentru Ziarul de Iași.

Iar astăzi, președintele fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță, a confirmat, pentru un post de televiziune, că acesta se află în țară și că deputații din PSRM vor discuta situația, la o ședință specială a fracțiunii.

Tot astăzi, și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a scris pe o rețea socială că cererea de demisie a lui Gațcan a fost scoasă de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului, programată pentru mîine. Între timp, echipa TV8 a mers astăzi în curtea blocului, unde locuiește deputatul.

Vecinii ne-au confirmat că l-au văzut ieri, iar toată noaptea un echipaj al poliției s-ar fi aflat în zonă. Dimineața, însă, acesta a plecat. Și automobilul deputatului nu a mai fost de găsit în parcarea blocului.

„- Era cu familia? – Da. – Nu știți, azi dimineață a plecat undeva? – Nu am văzut. – Ca între vecini, nu v-a zis unde a fost? – Nu”.

Și aseară echipa noastră de filmare a mers la fața locului. Acolo, am găsit însă doar ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

NATALIA SCRELEA, REPORTERĂ TV8: „În momentul în care echipa noastră a încercat să se apropie de ușa acestui bloc, accesul a fost blocat de către un angajat al SPPS. Acesta ne-a recomandat ca toate întrebările să fie adresate serviciului de comunicare al acestuia”.

Ștefan Gațcan a ajuns să fie discutat și în presa internațională. Euronews a scris despre „răpirea deputatului, forțat să demisioneze”.

„Plecarea lui Gațcan din fracțiunea partidului pro-rus este primul pas, care ar putea slăbi guvernarea lui Dodon, dacă și alții ar urma același exemplu, și stîrnește îngrijorare că socialiștii ar putea pierde teren.”

Euronews menționează că a încercat să ia legătura cu autoritățile și poliția de la Chișinău, însă nu au primit un răspuns la solicitare. Am încercat și noi astăzi să discutăm cu deputații grupului Pro Moldova, dar și cu cei din PSRM, pentru a vedea dacă aceștia au vorbit cu Ștefan Gațcan de cînd a revenit în țară, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Purtătoarea de cuvînt a socialiștilor ne-a declarat că nu cunoaște dacă deputatul se va prezenta mîine la ședința Legsilativului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load