Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon l-a invitat pe prim-ministrul Armeniei în Moldova

1 oct. 2019,, 15:10   Politică
3196 0

Înainte de demararea lucrărilor din cadrul summit-ului Uniunii Economice Eurasiatice de la Erevan, Președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Nikol Pașinian, prim-ministrul Republicii Armenia, transmite Noi.md.

Potrivit serviciului de presă al președintelui Moldovei, părțile au discutat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale de interes reciproc. A fost menționată interacțiunea țărilor noastre la nivel de conducere de vîrf: este cea de-a treia vizită a președintelui Moldovei în Armenia în ultimii doi ani, după vizita oficială din luna noiembrie 2017 și participarea la summit-ul Francofoniei, care a avut loc în luna octombrie 2018.

De asemenea, Igor Dodon mulțumit conducerii Armeniei pentru susținerea Moldovei în obținerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, în mai 2018. El a remarcat faptul că dialogul moldo-armean este intensificat și la nivel diplomatic: în anul 2017, la Chișinău, a fost inaugurată Ambasada Republicii Armenia, iar în luna septembrie 2019, la Erevan, și-a început activitatea Consulatul Onorific al Republicii Moldova.

În context, Președintele Moldovei a subliniat că țările noastre au oportunități enorme de a colabora în domeniul economic, cultural și cel umanitar, în special prin intermediul comunității armenilor din Moldova, care contribuie la consolidarea relațiilor bilaterale. Totodată, președintele acestei comunități, Gaik Vartanean, este deputat în Parlament din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și conduce grupul parlamentar de prietenie dintre cele două țări.

În contextul relațiilor comercial-economice, părțile au remarcat valorificarea insuficientă a potențialului existent în domeniul respectiv și au reiterat interesul față de continuarea dezvoltării cooperării, inclusiv prin intermediul Camerelor de Comerț și Industrie și a cercurilor de afaceri. Totodată, ei și-au exprimat disponibilitatea de a relua activitatea comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică.


La finele întrevederii, Igor Dodon l-a invitat pe Nikol Pașinian să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova, în luna martie a anului 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?