TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon comentează proiectul PSRM prin care se cere anularea majorării salariilor deputaților

Dodon comentează proiectul PSRM prin care se cere anularea majorării salariilor deputaților

Prim-ministrul Ion Chicu și președintele Igor Dodon au opinii diferite în privința majorării salariilor deputaților cu peste 4 000 de lei lunar.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că Guvernul său nu va susține inițiativa deputaților PSRM de a micșora leafa parlamentarilor. În același timp, Igor Dodon speră că Guvernul Chicu „va lua o decizie favorabilă” proiectului de lege înaintat de socialiști.


Președintele a lăsat să se înțeleagă astăzi că Guvernul Chicu trebuie să avizeze pozitiv proiectul socialiștilor de micșorare a salariilor deputaților.

„Eu am salutat inițiativa PSRM de a exclude majorarea salariilor deputaților. Trebuie de majorat pensiile, indemnizațiile sociale… Faptul că la inițiativa unor deputați s-a strecurat această modificare… eu consider că nu este corect. Inițiativa de micșorare eu o voi susține. Referitor la Guvern: cînd va fi înregistrată inițiativa și va ajunge la Guvern, noi vom vedea care va fi decizia. Eu sper să fie o decizie în favoarea acestui proiect de lege, care anulează majorarea salariilor deputaților”, a declarat astăzi președintele Dodon, după întrevederea tradițională de luni cu prim-ministrul Ion Chicu și spicherul Zinaida Greceanîi.

Chestiunea privind majorarea salariului de deputat cu 4 182 de lei, începînd cu 1 ianuarie 2020, a provocat mari discuții în Parlament, dar și în societate. Totuși, premierul Ion Chicu a declarat că dînsul optează pentru majorări de salarii, nu pentru micșorarea acestora, indiferent dacă e vorba de angajați de rînd sau deputați.

„Suplimentar vreau să vă spun că Guvernul nu va da aviz pozitiv, dacă va fi întrebat, bineînţeles de Parlament, iniţiativei de diminuare a salariilor bugetarilor, oricine ar fi ei - deputaţi sau muncitori de rînd. Eu urăsc populismul, iar speculaţiile, aberaţiile lansate de deputaţii din PAS privind salariile deputaţilor sînt populism curat. Sunt tineri aceşti deputaţi, ar putea fi speranţa naţiunii, dar din păcate s-au transformat în trişori ordinari şi populişti iresponsabili”, a declarat anterior Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load