Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon anunță cînd ar putea avea loc Consiliul republican al PSRM

5 iun. 2019,, 07:52   Politică
4352 0

Președintele Igor Dodon a anunțat marți, în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune NTV Moldova, că Consiliul republican al Partidului Socialiștilor în cadrul căruia se va lua o decizie referitor la propunerea Partidului Democrat de a forma o coaliție ar putea avea loc joi seara sau vineri, transmite IPN.

„Cel mai probabil joi seara sau vineri socialiștii vor avea Consiliul republican în cadrul căruia vor adopta o decizie. (...) Joi este data de 6, vineri este 7 iunie, termenul limită. Sper să reușesc să vin de la Forumul comercial de la Sankt Petersburg și vom adopta o decizie asumată, în echipă”, a declarat șeful statului.

Șeful statului consideră că miza inițială a blocului ACUM nu a fost de a veni la guvernare, dar de a rămîne în opoziție. Potrivit lui, Blocul ACUM a fost sigur că Partidul Socialiștilor vor merge într-o coaliție cu Partidul Democrat. De asemenea, președintele spune că varianta unei colaborări cu ACUM rămîne în vigoare, dar nu se va merge niciodată pe condițiile înaintate de bloc.

Despre propunerea formării unei coaliții venite din partea PDM Igor Dodon spune că despre această chestiune se va discuta la Consiliul republican al PSRM. „Suntem gata să discutăm acest lucru? Doar Consiliul republican se poate expune referitor la acest lucru, dar timpul ne presează, nu sînt sigur că această chestiune va fi pusă în discuție sau se va discuta real în termenul care există.

Referindu-se la hotărîrea Curții Constituționale care urmează să se pronunțe asupra datei limită cînd șeful statului poate dizolva Parlamentul – 9 iunie sau 21 iunie, Igor Dodon speră că acest termen va fi anume 21 iunie și va mai exista puțin timp pentru discuții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?