TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a făcut bilanțul vizitei sale la Strasbourg (VIDEO)

Dodon a făcut bilanțul vizitei sale la Strasbourg (VIDEO)

Șeful statului a apreciat drep constructive discuțiile purtate la Strasbourg cu reprezentanții delegațiilor oficiale ale mai multor țări.

El a menționat că în premieră, după anul 2012, președintele țării a ținut un discurs la tribuna centrală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, vorbind deschis despre ce se întîmplă în R.Moldova.

„În special m-am referit la cinci dimensiuni: politica internă, principiile politicii externe, reforma justiției, colaborarea cu etniile și problema transnistreană. Este un lcuru foate bun pentru imaginea țării, acest mesaj l-au auzit și deputații diferitor delegații străine prezenți aici”, a menționat Dodon.


Demnitarul a avut o serie de întrevederi cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, secretarul general al CE, președintele Comisiei de la Veneția, reprezentanții CEDO, ambasadorii acreditați la APCE.

Dodon a subliniat că Moldova va acționa ținînd cont de interesul național.

„Consider că R.Moldova este o țară europeană, trebuie să aibă relații cu toți: și cu Estul, și cu Vestul, și cu Europa, Rusia, România, Ucraina. Doar o astfel de abordare echilibrat, pragmatică, reieșind din interesul național, va aduce beneficii pentru cetățenii noștri”, a încheiat Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load