TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a comentat decizia de interzicere a lui Plahotniuc pe teritoriul american

Dodon a comentat decizia de interzicere a lui Plahotniuc pe teritoriul american

Președintele Igor Dodon a mulțumit partenerilor Republicii Moldova pentru decizia de a impune sancțiuni fostului lider al Partidului Democrat care a fugit din țară, Vlad Plahotniuc.

Această declarație a fost făcută către agenția de presă rusă TASS, comentînd o declarație al secretarului de stat american, Michael Pompeo.

„Sancțiunile împotriva lui Plahotniuc, care a fugit din țară sînt un semnal bun și așteptat de la partenerii noștri occidentali, pentru care le sîntem recunoscători. Am apelat în mod repetat la aceștia, inclusiv direct în Statele Unite, cu o astfel de solicitare. Cu toate acestea, pentru a obține rezultatul a fost necesară munca, uneori lipsită de claritate, în special a agențiilor de aplicare a legii, care au furnizat argumentele necesare pentru acest subiect ”, a spus Dodon, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.


Igor Dodon a amintit că această problemă a fost discutată în detaliu după ședința Consiliului de Securitate de la sfîrșitul anului trecut.

Președintele țării a subliniat că această decizie va fi un stimulent suplimentar pentru consolidarea luptei împotriva corupției și a moștenirii regimului oligarhic pe care actuala conducere a țării a început-o.

„Aceasta nu este o sarcină ușoară, dar fără soluționarea sa, țara noastră nu are viitor și sîntem obligați să o rezolvăm”, a explicat Dodon.

La fel, președintele a remarcat contribuția Rusiei, unde oligarhul fugit a fost condamnat în absență pentru o serie de acuzații și a fost pus pe lista internațională a căutărilor. „Plahotniuc nu este primul care captează întregul stat și joacă jocuri geopolitice. Aceeași soartă le revine și altor politicieni care încearcă să profite de contradicțiile celor puternici. Exemplul său este pentru alții de învățătură", a subliniat Igor Dodon.

Amintim că Departamentul de Stat american a declarat toți membrii familiei lui Plahotniuc persoane indezirabile în SUA.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load