COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce spune Filip despre anularea decretului său de dizolvare a Parlamentului

Ce spune Filip despre anularea decretului său de dizolvare a Parlamentului

"Președintele nu poate anula un decret care nu-i aparține. Eu am semnat decretul de dizolvare a Parlamentului în conformitate cu respectarea Curții Constituționale care mi-a acordat acest drept". Declarațiile aparțin prim-ministrului în exercițiu Pavel Filip.

Anterior, și colegul său de partid, vicepreședintele democrat Vladimir Cebotari, a comentat că decretul semnat de Pavel Filip are efect juridic, fiind publicat în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea fi anulat.

Amintim că, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate, șeful statului a anunțat că a anulat decretul menționat mai sus. Igor Dodon a fost suspendat temporar din funcție de către Curtea Constituțională - perioadă în care Pavel Filip a semnat pentru dizolvarea Parlamentului.

În prezent, Republica Moldova are guvernare duală. Pe deoparte, a fost încheiat un acord temporar între PSRM și Blocul ACUM pentru un Parlament funcțional. Zinaida Greceanîi a fost aleasă în calitate de speaker, iar Maia Sandu - în calitate de prim-ministră, fiind respectiv învestit și Guvernul.


Pe de altă parte, însă, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale decretele semnate de șeful statului Igor Dodon, motivînd că termenul-limită a fost 7 iunie 2019. Decretele celui din urmă nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load