X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce se va alege cu deciziile emise de Harunjen, dacă va fi demis din funcție?

10 iul. 2019,, 09:20   Politică
3535 1

Deciziile luate de Eduard Harunjen atît timp cît s-a aflat în funcția de procuror general nu pot fi anulate chiar dacă președintele Igor Dodon va semna decretul de demitere a acestuia.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi la emisiunea „Politica” Nataliei Morari de la TV8.

„Nu lucrează așa sistemul de drept. De mîine, domnul Harunjen nu va mai fi procuror general și atunci nu va mai avea nicio putere juridică să semneze nimic. Pînă acum, din păcate, a fost ce a fost”, spune Mihai Popșoi.

Totodată, deputatul spune că, din punct de vedere politic, legitimitatea acțiunilor lui Harunjen de la începutul mandatului și pînă în prezent sînt discutabile.

Ieri, Parlamentul a stabilit că Eduard Harunjen a fost numit ilegal în funcția de procuror general. Aceștia au adoptat o hotărîre prin care constată faptul că Harunjen nu întrunea condițiile pentru a candida la funcții de procuror general, or, acesta a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) timp de nouă luni înainte de a candida la această funcție, ceea ce, potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, autorul proiectului de hotărîre, contravine legislației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?