Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu comentează decizia Parlamentului de a-l demite pe Harunjen

10 iul. 2019,, 08:10   Politică
6540 1

Prim-ministra Maia Sandu a venit cu o reacție după ce Parlamentul a dat start demiterii procurorului general, Eduard Harunjen.

Potrivit Maiei Sandu, ziua de astăzi poate deveni un punct de cotitură în procesul de reformare a organelor procuraturii, transmiteȘtiri.md.

"După emiterea decretului de constatare a încetării raporturilor de serviciu ale lui Harunjen, vom scăpa de un procuror general, sub conducerea căruia, procuratura a devenit instituția care a stat la straja tuturor schemelor criminale ale lui Plahotniuc prin care se furau miliarde de la cetățeni, care băga la pușcărie oameni nevinovați doar pentru că aceștia îndrăzneau să se opună regimului, care a făcut totul ca beneficiarii furtului miliardului să fie protejați și să nu restituie nimic din banii furați. Și încă multe alte lucruri despre care a vorbit și încă va vorbi multă vreme toată societatea", a menționat Maia Sandu.

Premierul susține că următorul procuror general va avea 2 sarcini majore.

"În primul rînd, de a asigura aplicarea legii prin tragerea la răspundere a tuturor celor care și-au bătut Joc de poporul acestei țări. În al doilea rînd, de a începe procesul de reformă reală, astfel încît procuratura să nu mai ajungă niciodată așa cum a fost în ultimii ani. Vom insista pe toate căile legale pe realizarea ambelor deziderate", a precizat Sandu.


Precizăm că Eduard Harunjen a fost numit în funcţia de procuror general în decembrie 2016.

Acesta are 47 de ani şi din 1994 a activat în Procuratura municipiului Chişinău.

Din 1996 şi pînă în anul 2005 a ocupat funcţia de şef-adjunct al mai multor secţii din Ministerul Afacerilor Interne.

În perioada 2011-2013 a fost procuror pentru misiuni speciale în Procuratura Generală, ulterior a deținut funcţia de procuror anticorupţie şi prim-adjunct al Procurorului General.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?