COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alegeri pe timp de pandemie: CEC a cumpărat un termoscaner modern

Alegeri pe timp de pandemie: CEC a cumpărat un termoscaner modern

Comisia electorală Centrală s-a echipat pînă-n dinți pentru a se proteja de COVID-19. Mai exact, instituția a achiziționat un termoscaner de ultimă generație, costul căruia se ridică la 71 de mii de lei. Banii au fost luați din bugetul acesteia.

Dispozitivul a fost instalat la intrarea în clădirea Comisiei Electorale Centrale, scrie publika.md.

"Este un echipament de ultimă generație care măsoară concomitent temperatura mai multor persoane, inclusiv prezența camerei, cu mesaje sonore și cu stocarea informației pe un dispozitiv de stocare.", a afirmat șeful direcției IT, CEC, Alexandru Balmoș.


Dincolo de asta, sînt detectați și cei care nu poartă mască de protecție.

Potrivit președintelui instituției, Dorin Cimil, dispozitivul a fost cumpărat din necesitate, întrucît în această perioadă, numărul persoanelor, care pășesc pragul instituției, este extrem de mare.

"Noi formăm și sîntem un grup de risc, anume funcționarii CEC-ului care se află în această clădire. Este o necesitate, nu este un lux și chiar îndemnăm instituțiile publice care sînt antrenate în alegerile prezidențiale să fie dotate cu astfel de mecanisme absolut necesare perioadei respective.", a comunicat președintele CEC, Dorin Cimil.

Amintim că şi pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie, CEC a luat mai multe măsuri de protecţie împotriva noului coronavirus. Funcționarii electorali vor fi echipați cu măști şi mănuși, iar cei care vor merge cu urna mobilă vor purta și costume speciale. Potrivit unei instrucţiuni elaborate de autorități, în ziua scrutinului, secțiile de votare vor fi dotate cu dezinfectant chiar şi pentru încălţăminte, iar fiecărui alegător îi va fi măsurată temperatura. Celor care vor avea peste 37 de grade Celsius le va fi interzis accesul în secție. Totodată, în interior se vor putea afla concomitent un număr redus de persoane. Moldovenii vor fi îndemnați să vină cu propriul pix, iar pentru a evita contactul cu funcționarul electoral, să le prezinte acestora de la distanță actul în baza căruia își exercită dreptul la vot.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load