Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

UPDATE: Guvernul PD, scos în afara legii, la şedinţa Parlamentului (LIVE)

9 iun. 2019,, 11:47   Politică
7137 4

11:27 - Deputații întruniți astăzi în ședința Parlamentului au avut o singură chestiune pe ordinea de zi și au adoptat o declarație prin care au constatat uzurparea puterii de stat de către Partidul Democrat și au scos în afara legii Guvernul precedent condus de Pavel Filip.

Declarația Parlamentului R. Moldova constată „uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare antipopulară care a pierdut încrederea cetățenilor, cît și pe cea din partea comunității internaționale”.

„Au decis să meargă pe calea destabilizării și violențelor. Venim cu un apel către toți angajații instituțiilor de stat și instituțiilor de forță de a nu executa instrucțiunile și ordinile uzurpatorilor…Parlamanetul declară în afara legii Guvernul precedent și cere Partidului Democrat să îndepărteze mercenarii. Contăm pe înțelepciunea celor vizați că nu vor duce țara la confruntări civile”, a citit declarația de la tribuna Parlamentului, Maia Sandu, votată ieri la conducerea Guvernului.

Deputații au făcut și două amendamente la document prin care au declarat deciziile Curții Constituționale ca fiind ilegale și pentru sesizarea organismelor internaționale despre ilegalitățile care au loc la Chișinău.

Documentul a fost sprijinit de toți cei 61 de deputați prezenți la ședință.

11:00 - Deputatul PSRM Ion CEBAN a declarat că va sesiza Consiliul de securitate ONU privind abuzurile Curţii.


De cealaltă parte, Maia SANDU a venit cu un apel către toţi angajatii institutiilor de stat de a nu executa ordinele ilegale şi să treacă de parte poporului.

La şedinta Parlamentului participă 61 de deputati.

Şedinţa Parlamentului din 8 iunie continuă şi astăzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?