Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

A fost sau nu filată de SIS Maia Sandu?

5 mar. 2020,, 16:33   Politică
3474 1

Liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, a primit un răspuns de la Procuratura Generală după ce, la începutul anului, a depus două plîngeri privind filarea sa de agenții Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Deputatul Sergiu Litvinenco a publicat pe pagina sa de Facebook răspunsul Procuraturii Generale, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

"La începutul anului, Maia Sandu a depus două plîngeri la procuratură – una pe filajul ei între 2016 și 2019 realizat de mercenari de-ai lui Plahotniuc (în presă s-a scris despre un ”grup” de vreo 40 de persoane antrenate); alta pe filarea ei de cineva care îi transmitea toată informația lui Dodon – vă aduceți aminte de declarația ăstuia precum că ”informația e de la SIS”, iar a doua zi spunea deja că ”asta nu de la SIS”. În ambele cazuri filajul era ilegal. Și nu doar ilegal, dar chiar avea iz penal – atît comanditarii, cît și executorii, în mod normal, ar fi trebuit să poarte răspundere penală.

Dar iată că a venit răspunsul de la procuratură. ”Totul a fost conform legislației”. Exact în stilul ”instituțiilor statului” din perioada ”domniei” lui Plahotniuc. Adică nu a existat filaj, nu au avut loc interceptări telefonice, totul a fost un miraj, iar Dodon a primit informația de la cel cu care a cules căpșune...", a comentat Litvinenco.

Amintim că, ex-premierul Maia Sandu declară că s-a adresat la Procuratură, după ce președintele Igor Dodon a declarat public faptul că aceasta ar fi fost filată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), pe vremea cînd era în funcția de premier.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?