COVID-19 în MOLDOVA

Puterea de cumpărare scade ©

Puterea de cumpărare scade

Marele joc al concurenței deja a început. Temându-se de creșterea considerabilă a prețurilor, în luna mai, în toiul epidemiei, oamenii în panică au luat cu asalt magazinele pentru a cumpăra hârtie igienică, conserve și alcool. Din frica de a muri de foame, oamenii au cărat totul din magazine.

Dar, după cum a spus dramaturgul și scriitorul spaniol, José Saramago „Panica se răspândește mai repede decât picioarele ce o duc”. Amuzant sarcasm, nu-i așa? Până la urmă, totul a fost suficient pentru toată lumea, nu s-a întâmplat nimic, statul a fost capabil să asigure furnizarea bunurilor de primă necesitate, să păstreze și să evite creșterea rapidă și necontrolată a prețurilor mărfurilor.

Dar pauza a fost scurtă, după ce carantina a fost ridicată în luna iulie, oamenii, din anumite motive necunoscute, din nou s-au grăbit să facă cumpărături. Și iată că din nou ajungem la origini, la ceea ce este inerent poporului nostru. Cheltuirea bugetului necugetat. Ce a fost și va fi caracteristic pentru câteva generații viitoare, iar atunci când oamenii încep să gândească și să analizeze situația, nu rămâne decât să ghicești. Mai exista speranța că oamenii vor ajunge să-și chibzuiască deciziile - crize și piramide financiare. Din păcate, cifrele vorbesc de la sine.

Conform portalurilor analitice, la începutul lunii august creșterea după relaxarea măsurilor de carantină a cererii consumatorilor a început să scadă rapid. Scăderea bruscă și foarte rapidă a cererii consumatorilor este un indicator că banii s-au epuizat. Toate economiile pe care le-au avut oamenii, s-au cheltuit pe lucruri absolut inutile, cum ar fi laptopuri și aparate de uz casnic, care, ținând cont de dezvoltarea rapidă a noilor tehnologii, într-un an vor deveni vechi și inutile. Mai departe, pentru a-și recupera măcar ceva, toate acestea vor fi vândute cu siguranță la jumătate de preț pe „999”. Iată așa și trăim, cu un absolut analfabetism financiar. De ce se întâmplă aceste lucruri? Poate din cauza educației? Sau a studiilor? Mai degrabă a doua variantă decât prima.

Posibilitatea de a obține educație financiară o are fiecare. Nu este niciodată prea târziu să vă schimbați viața spre bine, mai ales când puteți să realizați și să învățați cum să câștigați bani în mod constant. Nu pierdeți timpul și banii în zadar, deoarece pentru a fi fericit, fiți convins, nu trebuie să fiți neapărat doctor în știintă sau să aveți studii superioare în domeniul financiar, ci trebuie doar să aveți un pic de simț al realității și dorință de dezvoltare.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load