COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Băncile din Ungaria care formează al doilea mare grup bancar, cu active de 18,3 miliarde dolari

Băncile din Ungaria care formează al doilea mare grup bancar, cu active de 18,3 miliarde dolari

Banca ungară de stat Budapest Bank se va alătura alianţei strategice dintre MKB Bank şi Takarekbank (MTB), formînd al doilea mare grup bancar al ţării, se arată într-o declaraţie comună a instituţiilor financiare, transmite Reuters.

Băncile "examinează şi pregătesc cadrul pentru înfiinţarea unui nou grup bancar, fără acţionariat străin, cu o cotă de piaţă semnificativă", valoarea combinată a activelor noii entităţi fiind estimată la 5.800 miliarde de forinţi (18,3 miliarde de dolari).

La începutul lunii mai, MKB şi MTB au anunţat că negociază o fuziune, pentru a crea al doilea mare grup bancar al ţării şi a deschide un nou capitol în remodelarea sectorului bancar, transmite agerpres.ro.

Budapest Bank are un portofoliu semnificativ de credite către gospodării şi micile afaceri, care se potriveşte cu clienţii de pe segmentul de corporate şi private banking ai MKB şi cu clienţii de la banca de economii MTB, se arată în declaraţia instituţiilor financiare.

Cele trei bănci vor înfiinţa o companie holding comună, Magyar Bankholding, condusă de preşedintele MTB, Vida. Din Board vor face parte directorul general al MKB, Adam Balog, şi cel al Budapest Bank, Koppany Lelfai.

Liderul pieţei din Ungaria este OTP Bank, cel mai mare creditor independent din Europa Centrală, prezent pe 12 pieţe şi cu active totale de 21.900 miliarde de forinţi la 31 martie 2020.

Subsidiara de bază a OTP din Ungaria are active totale de 10.500 miliarde de forinţi, faţă de 5.800 miliarde de forinţi în cazul noii entităţi.

Principalele bănci din Ungaria sînt grupul local OTP Bank şi diviziile locale ale băncilor KBC Groep, Erste Group Bank, Raiffeisen, UniCredit şi Intesa SanPaolo.

OTP Bank Romînia, subsidiara a OTP Group, este prezentă de 15 ani pe piaţa locală şi în prezent ocupă locul nouă, după active, în topul celor mai mari bănci locale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load