Furtuna Carmen, face ravagii în Franța

Furtuna Carmen, face ravagii în Franța

Furtuna Carmen a provocat luni întreruperea curentului pentru 40.000 de locuinţe din regiunea franceză Bretania, a informat într-un comunicat distribuitorul de energie Enedis, potrivit Reuters.


Compania de electricitate, care a mobilizat 1.500 angajaţi pentru a restabili alimentarea cu energie, spune că furtuna se îndreaptă spre alte regiuni.


Serviciul meteorologic din Franţa a plasat 40 de departamente din vestul Franţei sub atenţionare de cod portocaliu din cauza furtunii care a lovit cu rafale de vînt de peste 100 km/h regiunile de pe coasta atlantică a Franţei.


Penele masive de curent au loc rar în Franţa, care produce trei sferturi din necesarul de electricitate cu ajutorul energiei nucleare.


În iulie 2015, 830.000 de locuinţe au rămas temporar fără curent în vestul Franţei după ce vremea extremă a defectat transformatoarele.


Potrivit AFP, furtuna Carmen a provocat duminică moartea unui bărbat de aproximativ 60 de ani după ce un copac a căzut pe maşina acestuia în apropiere de localitatea Saint-Jean-Pied-de-Port, în sud-vestul Franţei.


Furtuna Carmen a fost botezată după o listă de nume, ordonate alfabetic, stabilită de serviciile meteorologice spaniole, franceze şi portugheze.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load