Tînăr reţinut pentru trafic de influenţă. Ar fi pretins 650 de euro de la o familie

Tînăr reţinut pentru trafic de influenţă. Ar fi pretins 650 de euro de la o familie

Un tînăr din raionul Rîșcani a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență.


Potrivit materialelor anchetei, tînărul ar fi pretins și primit de la o familie din Bălți 650 de euro, sub pretextul că poate influenţa angajați din cadrul Consulatului României și Autorității Naționale pentru Cetățenie, astfel încît aceștia să grăbească procesul de acordare a cetățeniei.


Deoarece bărbatul nu și-a ținut promisiunea, cei doi soți au sesizat DGT Nord a CNA. La scurt timp după efectuarea măsurilor speciale de investigație şi procesual-penale în vederea acumulării materialului probator, tînărul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore.


Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influență și, dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de pînă la 200 de mii de lei.


Cazul este cercetat de CNA sub conducerea Procuraturii Anticorupție. În prezent, se desfăşoară şi alte acţiuni de documentare, în vederea identificării întregului cerc de suspecţi.  


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load